Laadkranen


In de meeste gevallen maken wij gebruik van autolaadkranen. De autolaadkranen zijn uitermate geschikt voor montage op een lichte bedrijfswagen zoals een chassis-cabine met open laadbak of kipper. Ze zijn compact, licht, eenvoudig te bedienen en geavanceerd. De autolaadkraan is leverbaar met een hefmoment van 1 tot 4 ton*meter.

Een defect kan leiden tot vertraging of zelfs stilstand tot gevolg hebben. Regelmatig controleren en onderhouden van de installatie is volgens de Arbo-wet en de CE-machine richtlijnen wettelijk verplicht. Werkgevers zijn tenslotte verantwoordelijk voor de veiligheid van hun werknemers.

Om aan de CE Machine richtlijnen en de ARBO eisen te blijven voldoen dient de gebruiker de installatie door een gespecialiseerd bedrijf jaarlijks te laten keuren.
Uw kipper, laadklep of lichte laadkraan (bedrijfslast kleiner dan 2 ton) wordt aan de hand van een inspectielijst op verschillende punten mechanisch, elektrisch en hydraulisch gecontroleerd. De laadkleppen en lichte laadkranen worden bovendien afgetest met een testgewicht. Verder kan de installatie en de verdere opbouw op diverse andere punten worden nagekeken om zeker te zijn van een goede probleemloze werking.

In de meest gevallen kunnen noodzakelijke reparaties of aanpassingen direct worden uitgevoerd. Als de installatie de keuring heeft doorstaan , dan wordt deze voorzien van een goedkeuringssticker, de keuring wordt aangetekend in het onderhoudsboek van de installatie (indien aanwezig) en de checklist van de keuring wordt bijgevoegd.